Een Eerste Pakje voor Je Baby: Een Gids voor Keuze en Maat

Een Eerste Pakje voor Je Baby: Een Gids voor Keuze en Maat

Ter voorbereiding op de komst van je baby zijn er veel keuzes die je moet maken en zo denk je natuurlijk ook na over het eerste pakje van je baby. Het kiezen van een speciale outfit voor het allereerste moment dat je baby na de geboorte aangekleed zal worden, is ontzettend leuk, maar het roept ook vragen op over welke maat je moet kiezen en waar je zoal op moet letten. Wij zullen dus eens wat overwegingen bij het kiezen voor je uiteenzetten.

Het Belang van Het Eerste Pakje:

Het eerste pakje dat je voor je baby kiest, is meer dan alleen kleding. Het is een symbool van liefde en verwelkoming in de wereld en het begin van een nieuw hoofdstuk. Vaak wordt het eerste pakje ook gebruikt voor de eerste foto's van je baby, die een speciale plaats zullen innemen in het familiealbum en wordt het ook bewaard als een kostbare herinnering om te koesteren. Daarom mag het eerste pakje van je baby natuurlijk ook best een uniek handgemaakt speciaal pakje zijn.

Tips voor Het Kiezen van Het Eerste Pakje:

1. Comfort Gaat Voor:

Bij het kiezen van het eerste pakje staat comfort bovenaan de lijst. Kies voor zachte en ademende stoffen zoals katoen, die prettig zijn voor de gevoelige huid van je baby. Voor het maken van de pakjes die je in onze webshop vindt, gebruiken we dan ook altijd stoffen met zoveel mogelijk katoen, die zacht zijn en comfortabel om te dragen.

2. Gemakkelijk aan en uit:

Boxpakjes met drukknoopsluitingen aan de voorkant en/of bij de beentjes maken het gemakkelijker om je baby aan te kleden en te verschonen. Dit kan vooral handig zijn tijdens de eerste dagen thuis. Over het algemeen vind je in onze webshop boxpakjes met een voorsluiting van drukknoopjes, maar mocht je een pakje met ook drukknoopjes tussen de beentjes prettiger vinden dan kun je altijd contact met ons opnemen en kunnen we die voor je maken. 

3. Overweeg het Seizoen:

Het seizoen van de geboorte beïnvloedt de keuze van het pakje, wat betreft de dikte van de stof. Kies voor warmere stoffen, zoals badstof en velours als je baby in de winter wordt geboren, terwijl dunnere stoffen, zoals pointelle geschikt zijn voor de zomermaanden.

4. Schattige Unieke Ontwerpen:

Het eerste pakje mag best een schattig ontwerp hebben dat bij je past. Of het nu gaat om leuke dieren- of bloemenprints of om een mooi neutraal pakje in de stijl of kleur van de kinderkamer, laat het een weerspiegeling zijn van de stijl van je gezin. Vraag dus naar de mogelijkheden, want we denken graag met je mee voor een ontwerp op maat, zodat jouw baby een uniek handgemaakt pakje heeft. Hierbij hechten we ook veel waarde aan duurzaamheid. We maken het liefst producten op bestelling zodat er dus geen overproductie ontstaat.

Het Kiezen van de Juiste Maat:

1. Maatvoering voor Pasgeborenen:

Kleding voor pasgeborenen wordt in de confectie-industrie op verschillende manieren aangeduid qua maten, zoals newborn (pasgeboren), 0-3 maanden (wat overeenkomt met maat 50/56), en 3-6 maanden (wat overeenkomt met maat 62/68). Heel vaak zijn dit dan ook overlappende maten waardoor de kleding ook heel verschillend uit kan vallen qua merk en maatvoering. Voor het eerste pakje wordt dan vaak aangeraden om voor Newborn of 0-3 maanden te kiezen. Maar zelf gebruiken we in plaats van een overlappende maatvoering, een exacte maatvoering, zoals 50, 56, 62, 68 etc. Elke baby die gewoon gezond ter wereld komt, past dan in eerste instantie in maat 50 als eerste pakje.

2. Flexibiliteit in Maatkeuze:

Koop in eerste instantie niet te veel van dezelfde maat. Baby's groeien snel, en het kan handig zijn om wat variatie in maatvoering te hebben om voorbereid te zijn op mogelijke groeispurten. Zoals gezegd is maat 50 het meest geschikt voor een eerste pakje, maar sommige baby’s met een goed gewicht zijn hier na 2 weken ook alweer uitgegroeid. Voor de beginperiode is het dus het handigste om meerdere kleding in maat 50 en 56 aan te schaffen.

3. Let op het Gewicht van Je Baby:

Het gewicht van de baby kan ook helpen bij het kiezen van de juiste maat. Als je een idee hebt van het verwachte geboortegewicht van je baby, kan dit helpen bij het maken van de juiste keuze. Maat 50 wordt meestal gedragen door pasgeborenen met een geboortegewicht van ongeveer 2,5 tot 3,5 kilogram en is geschikt voor de leeftijd van 0 tot 1 maand. Maat 56 wordt doorgaans gedragen door pasgeborenen met een geboortegewicht van ongeveer 3,5 tot 4,5 kilogram en is geschikt voor de leeftijd van 1 tot 2 maanden. Verder geeft de maat de lengte van de baby aan, wat ook wel handig is om te weten. Mocht je baby dus te klein ter wereld komen dan heb je waarschijnlijk maat 44 nodig en voor echt premature babytjes kunnen we zelfs nog kleinere maten leveren.

Tot Slot:

Geniet van het moment van het uitkiezen van het eerste pakje voor je kleintje en laat je leiden door je gevoel. Het eerste pakje kan natuurlijk een mooi boxpakje zijn, maar het kan ook bestaan uit een leuk overslagshirtje met een mooi broekje, waarbij een paar leuke slofjes van merinowol het geheel helemaal af kan maken.

Maar wat ook wel van belang is, is een mutsje bij het pakje. Vlak na de geboorte verliest een baby namelijk veel warmte via het hoofdje en is een mutsje dus aan te bevelen. Mutsjes kunnen we maken in allerlei kleuren en prints en zijn ook verkrijgbaar met de naam van je baby erop geborduurd.

Of je nu kiest voor een comfortabel boxpakje of een leuk overslagshirtje met bijpassend broekje, er zijn diverse mogelijkheden. In elk geval zal het eerste setje kleding dat je met zorg en liefde selecteert voor je kleintje een tastbare herinnering worden. Deze keuze is niet zomaar een aankoop; het is een bewuste beslissing die een speciale plek zal innemen in je hart. Dit setje liefdevol uitgekozen kleding zal het begin zijn van nieuwe herinneringen als gezin.

Terug naar blog
1 van 3
Deze handgemaakte boxpakjes zijn gemaakt van zachte kwaliteit rekbare stof. Makkelijk aan- en uit te trekken door de handige drukknopen op de voorkant. Combineer het boxpakje met een bijpassend mutsje in dezelfde print en je hebt het perfecte geboortepakje voor je pasgeboren baby. De boxpakjes zijn verkrijgbaar in maat 44 t/m 68.